BUDAPEST

Budapesti kompetenciaközpontunk a Steering üzleti egység része, amely a világszerte autókba szerelt kormányoszlopok negyedét adja. Az üzleti egységen, sőt a teljes konszernen belül egyedüliként kompetenciaközpontunkban zajlik szoftverfejlesztés.
mainheader_budapest_780x325.jpg

BUDAPEST

Budapesti kompetenciaközpontunk a Steering üzleti egység része, amely a világszerte autókba szerelt kormányoszlopok negyedét adja. Az üzleti egységen, sőt a teljes konszernen belül egyedüliként kompetenciaközpontunkban zajlik szoftverfejlesztés.
Kuriózumként tűnt fel 1999-ben budapesti kompetenciaközpontunk, három doktorandusz hallgató ötletére figyelt fel akkoriban a thyssenkrupp konszern, és döntött úgy, hogy Magyarországon első ízben egy K+F kompetencia központtal veti meg a lábát. Csapatunk tehát több mint 20 éve dolgozik elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésén, mely idő alatt a kezdeti három fős létszám mára kb. 800 főre duzzadt. Budapesti kompetenciaközpontunk a Steering üzleti egység része, amely a világszerte autókba szerelt kormányoszlopok negyedét adja. Az üzleti egységen, sőt a teljes konszernen belül egyedüliként kompetenciaközpontunkban zajlik szoftverfejlesztés.

Központunk főbb tevékenységi területei

Bővebben a munkánkról

Olyan elektromos kormányrendszereket fejlesztünk, amelyek a hagyományos, folyamatosan energiát felvevő hidraulikus rendszer helyett elektromotoros rásegítést alkalmaznak, amely kiemelkedő megbízhatósága, valamint az üzemanyag-megtakarítás mellett biztonsági és kényelmi funkciók egész sorát teszi lehetővé (pl. oldalszél-kompenzáció, sávtartás, parkolási asszisztens). Kormányrendszereink minden modell esetében egyedi kormányzási érzetet biztosítanak, amelyet a vásárlói igények alapján alakítunk ki. Az itt, Budapesten zajló fejlesztés a siker kulcsfaktora a thyssenkrupp Steering üzletágának és egyedülálló a thyssenkrupp cégcsoporton belül. Olyan autógyártók számára fejlesztünk kormányrendszereket, mint a BMW, a Daimler, és az SGMW, a General Motors kínai joint venture vállalata. Büszkék vagyunk rá, hogy kormányrendszereinkkel már több millió személygépkocsi fut világszerte.

Hírek

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) nyolc kategóriában díjazta a 2019-ben Magyarországra érkezett beruházásokat, melyek közül „Az év K+F beruházója” díjat a

...

Húsz évvel ezelőtt fogott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a thyssenkrupp közös fejlesztésbe, amely során  az egyetem három

...

A folyamatos bővülés miatt kinőtte, ezért nagyobb telephelyre, a dél budai, 11. kerületben található South Buda Business Parkba költözik a thyssenkrupp budapesti, a

...

Hogyan jutunk el ide?

Budapesti telephelyünk a város központjától karnyújtásnyira, a 11. kerületben helyezkedik el. Megközelítése tömegközlekedéssel a 17-es vagy 61-es villamossal (Alsóhegy utcai megálló), illetve a 212-es (Diószegi út), 240-es (Budaörsi út/Villányi út) autóbuszokkal lehetséges. Autóval a Daróczi út vagy az Alsóhegy út felől lehet eljutni hozzánk, a környéken ingyenes a parkolás.

Kapcsolat

thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.
1113 Budapest
Daróczi út 1-3., A. épület
Telefon: +36 1 505-9100
Fax: +36 1 505-9101

thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.
1519 Budapest
Pf. 531

Please publish modules in offcanvas position.